Потрапляючи в наш організм, крохмаль, з якого готують чіпси, найчастіше генетично модифікований, розпадається на глюкозу, гидрогенизований жир і таку небезпечну речовину, що володіє токсичними, мутагенними і канцерогенними властивостями, як акролеїн.
Високий вміст солі : Більшість чіпсів містять велику кількість солі. Регулярне споживання зайвої кількості солі може призвести до підвищеного тиску, серцевих захворювань та інших проблем зі здоров'ям.
Жир, що накопичується у чіпсах, призводить до утворення «поганого» холестерину – а це атеросклероз, тромбофлебіти та інші небезпечні захворювання.
Звичайна капуста і більшість зелених овочів здатні зменшити кількість акриламіду в організмі. Крім того, чіпси містять у своєму складі велику кількість солі. Якщо ви любите надто солоні або гострі смаки, то чіпси потрібно їсти не більше 25 г на добу, адже в іншому разі кількість солі в організмі перевищить норму.
Чіпси, сухарики, горішки Тоненькі шматочки чіпсів обсмажують у великій кількості низькосортного жиру. До того ж, жир часто не міняють. Тому у чіпсах накопичуються, так звані, гідрогенізовані жири (трансжири), що збільшують рівень холестерину у крові, а це, у свою чергу, підвищує ризик інфарктів та інсультів.
Чіпси Цим бажанням керує сіль. Якщо ви хочете солоної їжі, це може означати нестачу мінералів, зокрема, кальцію, магнію та цинку. Водночас бажання поїсти картоплю, добре посмажену в гарячій олії, може свідчити про те, що ви споживаєте занадто багато натрію.
У середньому у чіпсах 2,5% солі. Залежності між вмістом солі та вихідною сировиною не виявлено, все залежить від рецептури виробника.