Як подрібнити мак покрокова інструкція з фото
- Крок 1. …
- Воду довести до кипіння. …
- Зняти з вогню, закрити кришкою та настояти протягом 20 хвилин.
- Перекласти мак у металеве сито з дрібними ґратами. …
- Пропустити набряклий мак тричі через м'ясорубку з дрібними ґратами.
- Мак подрібнений та готовий до роботи.
Я з чистою совістю мелю мак у кавомолці. Попередньо мию, висушую і зберігаю у закритій банці. Коли треба, змолола, додала цукор водички або гарячого молочка, і начинка готова. Вважаю, це найкращий спосіб перетерти мак.
Вода має покрити мак для куті на 2-3 пальці. За цей час мак розбухне і його легко можна буде розтерти. Потім варто злити воду, але на дні трохи залиште, інакше мак може швидко підсохнути. Потім три столові ложки маку покладіть у макітру і починайте терти макогоном.