Якщо курятина переморожена, її покриватиме білий лід. Білуваті відмітини трохи схожі на висип, а шкіра навколо них трохи стовбурчиться. Звісно, нашкодити здоров’ю такий продукт не може, але страви з нього будуть не надто смачними. Перевірити якість курятини в замороженому вигляді за кольором досить складно.
Чи зіпсувалася курка можна дізнатися за такими ознаками: Колір. М’ясо свіжої сирої курки має рожевий колір, який з часом починає тьмяніти. У непридатної для вживання в їжу птиці м’ясо сірого кольору, іноді також на тушці проступають жовті плями.
30 годин Щоб куряче м’ясо було соковитим, розморожувати його потрібно повільно. 1 спосіб – на нижній полиці холодильника за температури не вище 4,5 градусів. Час розморожування – від 20 до 30 годин. Для цього дістаньте курячу тушку з морозилки, звільніть від паковання, покладіть у миску, в яку збиратиметься рідина.