Якщо ви придбали 1-2 штуки і плануєте з'їсти протягом тижня, то можна зберігати в холодильнику при t-5-7`C. Якщо ж вирішили відкласти на більш тривалий термін або придбали велику кількість, краще зберігати в морозильнику при нижчих температурах, це дозволить зберегти свіжість вашої кази.
Так воно протримається 3-5 діб. У звичайному вигляді на другу добу воно почне псуватися. Або його можна заморозити, що не зовсім бажано. Максимум конина у замороженому вигляді зберігатиме свої корисні властивості близько двох тижнів.
Перед варінням треба шужук обов'язково проколоти дерев'яною зубочисткою в кількох місцях, інакше при варінні шужук може луснути. Покласти підготовлений шужук в каструлю з холодною водою і поставити на сильний вогонь. Варити на слабкому вогні з моменту закипання приблизно 2-2,5 години.
Щодо інших традиційних для вітчизняного прилавка видів м'яса, заморожена конина зберігається щодо недовго – 6 місяців. Максимально зберегти якість конини та її корисні властивості, а також збільшити термін зберігання м'яса здатна рідинна заморозка, яка в кілька разів ефективніша за повітряну шокову.