В якості цього інгредієнта можна використовувати кукурудзяний крохмаль, масло або желатин. Зробити повітряний компонент торта дуже просто – збити сметану з цукром віночком або міксером так, щоб цукор повністю розчинився. Якщо є блендер великого обсягу, він теж допоможе впоратися із завданням.
Інгредієнти: жирна сметана (0,5 л), цукрова пудра або цукор (0,5 склянки), ванільний цукор (1 ст. л.).
Перевірений роками спосіб – це желатин. Це натуральний згущувач, що має відмінну репутацію. Для того, щоб підготувати желатин для згущення сметанного крему, треба висипати його в металеву миску, додати теплу воду, перемішати і залишити до розбухання.
Відправляємо сметану (обов'язково 20% жирність) в миску і збиваємо одну хвилину. Можна використовувати міксер, але якщо його немає, можна обійтися ложкою. Сметана повинна стати однорідною, легкої, повітряної і на її поверхні з'являться бульбашки.
Зняти сметану з марлі в іншу ємність, помішуючи, додавати цукрову пудру і ванілін. Збити міксером до утворення потрібної консистенції (приблизно 10 хвилин). Готовим кремом промазати коржі торта.