Пророщене насіння : корисні властивості та рецепти
- Жито та пшениця Пророщені зерна пшениці та жита допомагають компенсувати нестачу вітамінів і мінералів, а також стимулювати роботу кишечнику, очистити організм від шлаків.
- Гречка …
- Бобові …
- Насіння гарбуза …
- Кунжут
Apr 8, 2559 BE
Яке насіння можна пророщувати Ось список рослин, які використовують у їжу у вигляді проростків: Зернобобові/бобові: люцерна, конюшина, пажитник, сочевиця, горох, нут, маш і соєві боби. Злакові: овес, пшениця, кукурудза, рис, ячмінь і жито; Круп’яні: кіноа, амарант і гречка.
Лікарі та дієтологи в один голос заявляють, що вживати зерна пророщеної пшениці можна з профілактичною та лікувальною метою в разі таких недуг, як: порушений обмін речовин, ослаблений імунітет, ламкість нігтів та слабке волосся, порушення зору, за запорів, діареї та здуття живота.