Калорійність макаронних виробів зазвичай також зменшується при варінні, в той час як вага їх, навпаки, збільшується. Якщо сухі містять близько 350 ккал на 100 г, то готовому вареному вигляді – близько 175 ккал.Feb 4, 2021
Калорійність готових макаронів співвідноситься до калорійності сухих як 1 до 2, тобто. калорійність 100 г сухого продукту розділити на 2 – це калорійність 100 р.
Крупи, макарони, незважаючи на свою високу калорійність у сирому вигляді, при варінні сильно збільшуються в обсязі, за рахунок чого знижується їх калорійність – в середньому У три рази.
Зважуємо крупу в сухому вигляді, до приготування, наприклад, 300 г. Потім готуємо, І зважуємо повністю готову кашу, наприклад, вийшло 860 р. Тепер 860 ділимо на 300, і отримуємо якийсь коефіцієнт «розбухання» продукту, в даному випадку він дорівнює приблизно 2,9. Тобто гречка набухла у 2,9 раза.