Овочі посолити і залишити на 5 хв. На великій пательні розігріти олію, вкинути спочатку цибулю, потім баклажани і перець, а нарешті – помідори. Смажити під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хв, далі обережно, щоб не пошкодити смажені овочі, перевернути і готувати ще 5 хв.
Розкладіть овочі в один шар на деку. Запікайте у духовці за температури 250*С 20 хвилин. Переверніть овочі на іншу сторону і запікайте ще 10 хвилин, а далі увімкніть верхній гриль і запікайте ще 3-5 хвилин: Якщо ви побачите, що якісь овочі готуються швидше — просто виймайте їх швидше у складайте у мисці.
Що можна приготувати на сковороді–гриль?
- Стейки (з яловичини чи свинини). …
- Куряче м'ясо та м'ясо індички (філе, ніжки, крильця, тощо). …
- Рибу (морську, річкову). …
- Ковбаски. …
- Котлети для бургерів. …
- Овочі та гриби.
Соковиті овочі гриль в смачному маринаді з ароматним часниковим соусом. Можна подати на вечерю як гарнір до м'яса чи риби, або ж як самостійну страву.
Підготовлені овочі та гриби розкласти на решітці і смажити близько 10-15 хвилин на мангалі, час від часу перевертаючи (решітка на мангал встановлюється, коли вогонь повністю перегорить і залишаться лише тлійне вугілля).