Для зберігання м'ясо можна проварити. М'ясо залити водою, додати 5-6 столових ложок харчової солі, довести до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Після того як воно охолоне, зберігати у щільно закритій тарі, у темному, прохолодному місці. Термін зберігання провареного м'яса не більше 48 годин.
М'ясо. Якщо вимкнули електроенергію, а на вулиці мінусова температура, кожен шматок оберніть папером, а потім рушником, складіть щільно в металеву ємність і виставте на вулицю. Можна використовувати термосумки. Також з будь-якого м'яса можна зробити тушонку.
Але як тільки є якась температура, що перевищує абсолютний нуль, м'ясо починає псуватися. Якщо при кімнатній температурі воно псується за два-три дні, то при -12 градусах – за два-три місяці.
Як правильно зберігати м'ясо
- Свіже м'ясо нарізати порційно.
- Загорнути порції м'яса у фольгу, пергаментний папір чи харчову плівку.
- Скласти загорнуте м'ясо у кульок або поліетиленовий пакет. Покласти туди ж папірець з датою заморозки. Можна наклеїти наклейку з датою.
- Покласти м'ясо на зберігання у морозильну камеру.