Ще, до речі, пінця — це солодкий великодній італійський хліб, причому кілька його видів, залежно від регіону. А на відео нижче – римська піца (Так і називається) з міланського Eataly. Вона величезна, прямокутна, її ріжуть на шматки і продають порційно.
- Неаполітанська піца (Pizza Napoletana) …
- Кальцоне (Calzone).
- Римська піца (Pizza Romana) …
- Піца у нарізці (Pizza al taglio) …
- Сицилійська піца (Pizza Siciliana) …
- Смажена піца (Pizza fritta) …
- Піца у сковороді (Pizza al tegamino).
- Метрова піца (Pizza al metro або Pizza alla Palla)
pizza) — традиційна італійська страва у вигляді круглого дріжджового коржика, що випікається з покладеною зверху начинкою з томатного соусу, сиру та часто інших інгредієнтів, таких як м'ясо, овочі, гриби та інших продуктів. Невелику піцу іноді називають піцеттою.
Піца по суті коржик з тіста, на який кладеться будь-яка начинка і покривається сиром (зазвичай це сир моцарелла). Головним інгредієнтом піци є сир. Начинки відрізняються залежно від виду піци, наявність продуктів і фантазії кухарів.