Каперси допомагають підтримувати здоров'я репродуктивної системи жінок, запобігають розвитку раку яєчників і шийки матки. Бутони каперсника багаті на клітковину, а тому добре діють на травну систему, насичують організм. У продукті додатково міститься вітамін А, який покращує здоров'я волосся, нігтів і шкіри.
Вони добре поєднуються із помідорами, оливками, анчоусами та лимоном. Мариновані каперси відмінно підходять до м'ясних та рибних страв. Зокрема вони чудово доповнять смак солянки чи ухи, додадуть пікантності овочевій ікрі та овочевим салатам. Також смакують із канапками з копченим лососем.
Солоні, насичені та гострі каперси є основою середземноморської кухні, але вони стають усе популярнішими в Україні, і мені це подобається. Ця пряність використовується для насичення смаками різних страв. Зазвичай їх солять і маринують, а потім використовують як приправу в гарнірах і салатах.
Каперсами (125)
- Фантастична намазанка з тунця з каперсами …
- Салат на скорую руку с овощами, каперсами, лососем и авокадо …
- Легкий салат з каперсами та болгарським перцем …
- Фокачча с каперсами, чесноком и пряными специями …
- Кіш з лососем і каперсами …
- Соус – подлива помидоры с базиликом, чесноком и каперсами🍅
Каперці колючі (Capparis spinosa) — овочева культура (в квіткових бутонах і плодах — білки, олії, вітаміни), в Європі, Північній Африці, Північній Америці, Індії; у Дагестані використовують дикоростучі каперці.
Каперси — це квіткові бутони куща каперсника, який раніше зростав лише в Середземномор'ї та деяких частинах Азії. Сьогодні його вирощують по всьому світу. В їжу вживають бутони чагарника, які за розміром і формою трохи схожі на невеликі зелені оливки.
Вживання каперсів забезпечує різноманітні поживні переваги. 100 грамів консервованих каперсів містять близько 23 ккал, 2 г білка, 5 г вуглеводів та 0,9 г жиру.