Щоб розморозити цілу хурму, досить вийняти її з пакета і покласти в чашечку. Їсти її руками буде неможливо, вона стане надто м’якою. Щоб прискорити процес відтавання фрукта, можна покласти пакетик із хурмою в теплу (не гарячу!) воду.
Під час заморожування крижані кристали розривають мембрани, і після розморожування таніни гідролізуються. Їх руйнування відбувається також у міру дозрівання фрукта, тому повністю стигла хурма не в’яже.
Щоб позбавити хурму в’язкості, її можна заморозити в морозилці. Ще один плюс процесу заморозки хурми – це можливість зберегти плоди на тривалий час, а не тільки насолоджуватися цією корисною ягодою в сезон.
Її не рекомендується їсти людям із цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також тим, у кого є проблеми з підшлунковою залозою і запори”, – наводить слова нутриціолога РІА Новини. При цьому вона зазначила, що тим, у кого немає перерахованих захворювань, хурма принесе тільки користь.