Свіжі гребінці можна не заморожувати. Але якщо Ви хочете зберегти їх живими, у разі треба запастися достатньою кількістю льоду. Контейнер, наповнений льодом, збереже гребінець живим під час транспортування або кілька годин до приготування. Як і все живі продукти потрібно вживати одночасно.
У морозильній камері заморожені морські гребінці можуть протягом шести місяців зберігати свої смакові та корисні якості. Під час розморожування в жодному разі не можна використовувати гарячу воду. Розморожування повинне йти природним шляхом на нижній полиці холодильника.
Умови зберігання: 6 місяців при температурі -18 С. Якщо Ви вирішили купити заморожене м'ясо морське гребінець, то його потрібно дбайливо розморозити за кімнатної температури, щоб не зіпсувати його смакові якості.