Налийте в каструлю води приблизно у 2-3 рази більше, ніж креветок. Посоліть киплячу воду і закиньте в окріп морепродукти. Варити креветки слід в залежності від розмірів, від 3 до 7 хвилин. Відповідно дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові креветки мають кипіти до 7-8 хвилин.
Важливо креветки не переварити, щоб м'ясо не втратило соковитість. Маленьким креветкам вистачає 2 хвилин, середнім – 3 хвилини, а великим (королівським) — 4-5 хвилин. Час варіння потрібно рахувати не з моменту закипання води, а з моменту вкидання креветок.
У середньому, ціна на королівські креветки в Україні становить від 500 до 1000 гривень за 1 кг.
Як варити варено-заморожені креветки?
- Розморожуємо креветки, промиваємо.
- Наливаємо воду в каструлю, гріємо.
- Коли вода закипить, можна додавати сіль, причому не більше 1 ч. л. …
- Додаємо зелень та приправи за смаком.
- Кладемо креветки і варимо не більше 2-х хвилин. Якщо потрібно варити тигрові креветки, то до 3-х хвилин.
Скільки смажити креветки Очищені креветки смажте до золотавої скоринки ззовні та побіління мʼяса. В залежності від розміру це може зайняти від 1 до 5 хвилин. Якщо ви смажите креветки в панцирі смажте до почервоніння та знімайте з вогню. Смажити креветки довше не варто, бо вони стануть гумовими.
Чи потрібно варити варено-морожені креветки. Ні, вони вже готові до вживання. Їх варять на борту риболовецького судна в морській воді, або на заводі, …